Hjem tilbehør

Bygg en egen vinkjeller hjemme

0

Gode løsninger for kjøling og oppbevaring er kritisk for alle vinentusiaster. De aller fleste begynner selvfølgelig med et vinkjøleskap, men det finnes flere andre muligheter innenfor den brede kategorien tilbehør til vin: et godt kjøleaggregat kan gjøre om et helt rom til en vinkjeller.

Derfor er den vanlige kjelleren ikke optimal for oppbevaring av vin

Det er helt sikkert noen som tenker at det går fint å bare velge en eksisterende bod i kjelleren, og innrede den med stativer. Temperaturen kan helt sikkert være grei noen perioder i løpet av året, men det vil for eksempel være utfordrende å holde temperaturen tilstrekkelig lav i løpet av sommeren. Derfor er det lurt å investere i et kjøleaggregat fra en spesialisert forhandler som https://www.wineandbarrels.no/, slik at du er sikker på at forholdene er optimale.

Vegger og isolering

Det er selvfølgelig viktig å passe på at veggene rundt vinkjelleren er hensiktsmessig isolert, slik at andre rom ikke kjøles ned unødvendig. Dessuten er det alltid kritisk å ta høyde for fuktforhold og risiko for kondens i konstruksjonen. Derfor er det uten tvil anbefalt å benytte fagfolk i en planleggingsfase.

Noen eldre hus har allerede et kjølerom, det gjør selvfølgelig jobben mye enklere. Da kan kjøleaggregatet helt enkelt oppgraderes til en modell som er tiltenkt vinkjellere.

Innredning

En vinkjeller har mange fordeler, og tilgjengelig plass er bare en av dem. Du kan innrede relativt fritt i rommet, med ferdige moduler eller helt skreddersydde løsninger. Pass på at de aller fleste vinflasker alltid skal oppbevares liggende, slik at naturkorken ikke tørker ut.

Tenk også nøye over hvordan du vil bruke vinkjelleren. Noen lager plass til å nyte en god vin i selve rommet, men da kanskje som en del av en litt større konstruksjon med forskjellige temperatursoner. Uansett er innredningen den siste prikken over i-en, som du kan kose deg med når de andre delene av prosjektet er på plass.

Håndverktøyene som alle trenger i verktøykassen

Previous article

Flotte og funksjonelle tepper kan forandre et helt hjem

Next article

You may also like