Hjem tilbehør

Hvordan fungerer er egentlig en tørketrommel?

0

Mange nordmenn har en tørketrommel hjemme, og denne maskinen kan være uvurderlig i hverdagen. Det er dessverre ikke alltid det er mulig å tørke klær og tøy utendørs, og med mye klesvask kan det være vanskelig å få logistikken på tørkestativet å gå opp.

Hvis du ikke allerede har en tørketrommel, se mer her – kanskje det finnes et alternativ som passer deg.

Tørketrommelen drar nytte av grunnleggende termodynamiske prinsipper

Alle har fått med seg at tøyet tørker raskt en varm sommerdag, og at en tørketrommel også benytter seg av varm luft. Men hvorfor er det slik at varm luft tørker klær? Det handler faktisk om hvor mye fuktighet luften maksimalt kan holde på ved forskjellige temperaturer. En kald vinterdag er det lett å oppleve luften ute som tørr, og det skyldes at kald luft har en mye lavere luftfuktighet sammenlignet med varm luft. Legg merke til at det da gjelder absolutt og ikke relativ luftfuktighet.

Ved å hele tiden tilføre ny varmluft kan tørketrommelen raskt overføre mye fuktighet fra fuktige klær til luften som så pumpes ut av trommelen. En utluftingstørketrommel vil kvitte seg med denne luften utenfor boligen, en kondenstørketrommel sender den videre til en kondensator der den møter en kaldere flate som fjerner store deler av fuktigheten fra luften. Det vil likevel være litt fuktighet igjen i luften som kommer ut av tørketrommelen, slik at det er viktig å sørge for god ventilasjon.

Avansert teknologi, men enkle og naturlige prosesser

Moderne tørketromler benytter seg av avanserte målinger, varmepumpeteknologi eller til og med appstyring. Likevel er det i bunn og grunn den naturlige prosessen som gjenskaper en varm bris på vaskerommet som gjør jobben. Tørketrommelens avanserte systemer gjør bare denne prosessen mye raskere, lettere tilgjengelig og mer forutsigbar. Hvis du i tillegg har en strømavtale som garanterer en andel vindkraft, da kan du nesten si at det er naturen som gjør jobben.

Husk på vaskemaskinens totalkostnad gjennom levetiden

Previous article

Boligjegerens beste boligportal

Next article

You may also like