Hjem tilbehør

Flotte og funksjonelle tepper kan forandre et helt hjem

0

Nordmenn bruker betydelige summer penger, mye tid og sannsynligvis også en god del blod, svette og tårer på interiør og innredning. Den norske modellen med mange selveierboliger bygger opp under dette. Da er det greit å huske på alle detaljer, og noen tepper tips kan aldri skade.

Det moderne teppets funksjon

Det var lenge slik at tepper hadde et helt konkret nytteformål, ved å isolere og gjøre kalde og trekkfulle gulv litt varmere. Dessuten kunne et teppe selvfølgelig beskytte et mer ømfintlig gulv som skulle tas godt vare på.

I dag har de aller fleste norske hjem godt isolerte konstruksjoner, tilstrekkelig oppvarming og dessuten i noen tilfeller gulvvarme. Derfor spiller moderne tepper ofte en mer dekorativ rolle, samtidig som det selvfølgelig er greit fortsatt å huske på at et lunt og godt teppe faktisk kan være varmere enn et kaldt parkettgulv.

Tepper som er tilpasset rommet

Det finnes et praktisk talt ubegrenset antall design, materialer og størrelser å velge mellom hos de store teppeleverandørene. Det betyr at du ikke trenger å være fornøyd med et teppe som bare nesten passer til andre elementer, velg heller et som virkelig kompletterer møbler, fargevalg og andre interiørelementer.

Materialvalg har selvfølgelig en del å si når det gjelder vedlikehold, men de aller fleste modere teppematerialer kan rengjøres på en fornuftig måte. Det gjelder også naturmaterialer som ull. Mange vet at ull har selvrensende egenskaper, noe som er nyttig når det gjelder plagg som er laget i ull. Samtidig betyr det også at ull er et ypperlig materiale i tepper.

Moderne produksjonsprosesser har også gjort det mye enklere å lage tepper i en mengde forskjellige former. Kvadratiske eller runde tepper er fortsatt bestselgere, men det er lurt å også se nærmere på andre former. Alle rom er unike, noe som også betyr at alle tepper vil være unike når de kombineres med det øvrige interiøret.

Bygg en egen vinkjeller hjemme

Previous article

På tide med en oppgradering for sengen?

Next article

You may also like