Hjem tilbehør

Håndverktøyene som alle trenger i verktøykassen

0

Du kan klare deg lenge uten vinkelsliper, kapp- og gjærsag eller dreiebenk, men det finnes noen håndverktøy som du faktisk bør ha hjemme. Det gjelder særlig hvis du eier din egen bolig, og faktisk har en del ansvar for vedlikehold og oppgraderinger.

Enkle håndverktøy til montering og fiksing

Skrutrekkere er sannsynligvis det aller første du bør passe på å ha i hus. Du kan kanskje klare å skru ut skruen i batterilokket på den nye leken med en kniv, men det er mye enklere med en skikkelig skrutrekker. Det finnes skruer i praktisk talt alt omkring oss, og du vil alltid ha behov for en skrutrekker.

Andre lignende håndverktøy er sekskantnøkler, fastnøkler og en skiftenøkkel. Det er ikke bare møbler fra IKEA som monteres med sekskantnøkkel, for eksempel er mange dørhåndtak festet med en skrue som kan strammes med en sekskantnøkkel.

Det er selvfølgelig også greit å ha en hammer eller to tilgjengelig. Du vil garantert få bruk for en hammer, selv om du ikke har planer om noen store byggeprosjekter. En gummiklubbe kan også være grei å ha i tillegg til den vanlige hammeren.

Verktøy som gjør det enklere å skru opp og bygge ting

Boligen din har selvfølgelig mye å si for hvilke håndverktøy du trenger utover det grunnleggende. For eksempel kan en såkalt gipsankertang, noen gang kallet mollytang, være svært praktisk hvis du har mange gipsvegger i boligen. Tilsvarende vil et tilbehør for skjult montering av terrasseskruer være praktisk, men selvfølgelig bare hvis du har en uteplass med terrasse.

Noen grunnleggende tilbehør til konstruksjon og reparasjon kan også være fint å ha. Denne kategorien inkluderer enkelt måleutstyr, gjerne i form av både en tommestokk og et litt lengre målebånd. Noen skrutvinger i forskjellige størrelser kan være gull verdt når du før eller senere skal reparere noen møbler. Ta en gjennomgang av verktøykassen din i dag, så er du godt forberedt.

Fattig student med dårlig råd

Previous article

Bygg en egen vinkjeller hjemme

Next article

You may also like