Utstyr

Snart er sommeren her – still godt forberedt til spennende vannaktiviteter

0

Den norske sommeren kommer plutselig, og noen vil også mene at den er over litt vel raskt. Dessuten er det ikke helt uvanlig at det dukker opp litt snø så sent som i mai mange steder i landet, og sommeren kommer ofte svært overraskende på mange. Derfor kan det være smart å begynne å forberede seg for sommeraktiviteten allerede når det fortsatt er minusgrader.

Har du prøvd SUP-brett ennå?

Mange nordmenn har oppdaget såkalte SUP-brett, forkortelsen SUP står for «Stand Up Paddle», men det er fortsatt noen som ikke har fått opp øynene for denne fleksible vann aktiviteten. Det finnes mange SUP-brett på markedet, og det er enkelt å kjøpe ferdige pakker med alt du trenger.

  • Det er mulig å bruke et SUP-brett stående, sittende eller til og med samtidig som du gjør yoga-øvelser. Det finnes helt enkelt ingen fasitsvar eller regler.
  • Et SUP-brett benyttes gjerne på rolige vann, enten innsjø, rolig hav, rolige elver eller lignende. Det betyr at vanskelighetsgraden i utgangspunktet er lavere enn ved «vanlig» surfing.
  • SUP-brett passer til alle aldre.

Det er helt enkelt mange argumenter for å faktisk ha et SUP-brett tilgjengelig sommeren 2022. Mange modeller er dessuten oppblåsbare, slik at du kan få med deg hele brettet og alt utstyr i en stor bag eller sekk.

Sjekk våtdrakt, redningsvest og annet utstyr

Vinter og tidlig vår kan dessuten være en fin tid til å gå over våtdrakter, redningsvester og annet utstyr til vannaktiviteter. Eventuell båt er forhåpentligvis trygt plassert på vinteropplag, men annet utstyr kan være lettere tilgjengelig for sjekk og vedlikehold.

Det norske badevannet holder ikke «sydentemperatur» til enhver tid, og det er mange som har fått opp øynene for bruk av våtdrakt. Den er ikke bare praktisk ved dykking, men definitivt også ved bruk av for eksempel SUP-brett og lignende. Det finnes gode neopren-våtdrakter til en relativt rimelig penge, og våtdrakten kan være gull verdt på litt kalde og sure dager.

Redningsvester skal sjekkes jevnlig, her er det greit å benytte veiledning fra for eksempel Redningsselskapet. Det er da særlig redningsvester med kullsyrepatron som skal sjekkes – i og med at de har flere komponenter som kan «gå ut på dato». Det tar ikke mange minutter å sjekke at redningsvesten fungerer som den skal, vel investert tid i egen sikkerhet. Da er det også lettere å slappe av og kose seg med aktiviteter på vannet under vår, sommer og høst.

God ventilasjon er avgjørende for både bolig og mennesker

Previous article

Gjør deg klar for 17. mai!

Next article

You may also like