Hjemmet

Mange muligheter

0

Koselig og stemningsfull utendørs belysning for alle sesonger

Norge kan by på dramatisk forskjellige sesonger, om sommeren er det nesten vanskelig å se for seg hvor grått, kaldt og nesten helt mørkt det kan være om høsten og vinteren. Tilsvarende er det ikke lett å forestille seg at det vil bli lyst igjen når vinteren er som aller mørkest. Heldigvis finnes det et stort utvalg av utendørs belysning, som kan være med på å skape et koselig og stemningsfullt uterom.

Det finnes en rekke spennende og innovative belysningsalternativer å velge mellom, og det kan være smart å begynne jakten etter utendørs belysning på lampedirekte.no eller tilsvarende større fullsortimentsforhandlere. Legg merke til at faste armaturer må monteres av godkjent elektriker, og det er alltid smart å sette seg inn i regler og retningslinjer før man kjøper lamper og begynner å installere dem.

Dessuten er det viktig å huske på at man på ingen måte er begrenset til lyskilder som kan monteres på fasader der det allerede finnes elektrisk opplegg. Selv om det medfører litt ekstra jobb å trekke ledninger i bakken, så er det langt fra umulig. Det åpner opp for spennende belysning på uventede steder, hvorfor ikke lage litt ekstra fokus på busker og trær i hagen?

Belysning har selvfølgelig også betydning for sikker bruk av egen tomt, og det er kanskje spesielt i forhold til oppkjørsler, inngangspartier og andre områder som beboere ferdes som dette er spesielt viktig. Samtidig er det mulig å lage kombinerte løsninger, der kraftig lys kan benyttes om vinteren og mer dempet stemningsbelysning kan benyttes om sommeren.

Forskjellige bevegelige lyskilder er også et alternativ, det finnes en rekke oppladbare eller solcelledrevne varianter å velge mellom. Disse er vanligvis ikke like sterke som fast monterte armaturer og lamper, men kan være et fint komplement når det er behov for litt ekstra lys.

Er du ute etter kvalitet eller å spare?

Previous article

Husk på vaskemaskinens totalkostnad gjennom levetiden

Next article

You may also like