Diverse

Hva er viktigst å tenke på for å være sikker på safari?

0

Det er kanskje noen som er litt urolige for sikkerheten på safari, men hvis man planlegger godt og velger en seriøs aktør som hjelper til på veien skal safarireisen bli en sikker opplevelse. Spesialiserte reisearrangører som safaritours.no har en mengde informasjon om hva man må tenke på utover det grunnleggende.

Det er ikke nødvendigvis løver og elefanter som er farligst

Man skal selvfølgelig ikke undervurdere de ville dyrene som man møter på safari, men samtidig er det kanskje ikke de som er den største risikoen.

  • Husk eventuelle vaksiner og malariamedisin. Rådene kan være forskjellige avhengig av område, derfor er det viktig å rådføre seg med legen sin. I tillegg er det selvfølgelig viktig å ha med seg alt av egne nødvendige medisiner, sammen med et lite reiseapotek.

  • Reiseforsikring er noe annet som helt enkelt må være på plass før man reiser. I tilfelle man er uheldig og noe skjer i løpet av turen, så er det viktig å vite at man blir tatt godt vare på. Dessuten kan det være greit å ha en god avbestillingsforsikring.

  • Man må ha respekt for ville dyr, og det viktigste man kan gjøre i forhold til det er å alltid følge råd og beskjeder fra reiselederen eller guiden. De vet hvordan man møter dyrene på en trygg måte, og holder seg på god nok avstand.

  • De fleste områder med mange safariturister er trygge når det gjelder kriminalitet som tyveri og lignende. I forhold til dette gjelder det likevel også å forholde seg til råd og tips fra reiseledere, guider og reiseselskap. På en safarireise er det dessuten ikke nødvendig å ha med seg sine dyreste eiendeler.

Med enkle forholdsregler og litt sunn skepsis, så vil en safari være like sikker som den tradisjonelle sydenturen. Når man har forberedt seg godt, og vet at sikkerheten er godt, vil det dessuten være lettere å slappe av og kose seg på turen.

God søvn gjør deg friskere

Previous article

Er du ute etter kvalitet eller å spare?

Next article

You may also like

More in Diverse