Utstyr

Har du vurdert å trene med rockering?

0

Det er noen som allerede har fått opp øynene for trening med rockering, men fortsatt er denne treningsformen langt fra like populær som annen kondisjons- og styrketrening. Kanskje er det noen som tenker at det ikke er mulig å få en skikkelig treningsøkt med et «leketøy» som en rockering – men det er svært langt fra sannheten.

Rockering med vekt

Den store forskjellen mellom en rockering til trening og en «vanlig» rockering som benytte av barn til lek, det er vekten. Form og størrelse kan selvfølgelig også være annerledes, men det finnes altså rockeringer som veier opptil hele 1,8 kg eller enda mer. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det er før du har prøvd å holde denne tyngre rockeringen i bevegelse med kjerne- og magemuskulatur.

En rockering med den tyngste vekten er selvfølgelig ikke for alle, og det er viktig å velge en rockering med passe vekt. Hvis den er for lett, vil utbyttet av treningen ikke bli optimalt. Hvis den er for tung, vil det kanskje være umulig å bruke den. En mellomting er bra, men vær forberedt på at de første øktene kan bli skikkelig tøffe – det er til og med noen som melder at de har fått skikkelig blåmerker av den harde treningen.

Kondisjonstrening kombinert med styrking av kjernemuskulatur og koordinasjon

Trening med rockering er en svært fleksibel treningsform, og den trener flere store muskelgrupper samtidig som du får bedre kondisjon. Å holde ringen i bevegelse forutsetter konstant bevegelse, noe som uten tvil vil gi deg høyere puls.

Samtidig er store muskelgrupper i aksjon når det gjelder å bevege ringen rundt, og de store magemusklene og kjernemuskulaturen får jobbe hardt. Avslutningsvis kan en rockering dessuten hjelpe deg med å få bedre koordinasjon, du må tross alt ha god kontroll over bevegelsene dine for å passe på at rockeringen fortsetter å spinne rundt midjen.

Smarte navnemerker og strykemerker kan brukes til mye

Previous article

Litt hjelp med praktiske ting!

Next article

You may also like